کاربرد لوله پلی اتیلن در سیستم آبیاری موضعی
پارس وب سرور
نوشته شده توسط : بهین مبتکران

در این روش برای آبیاری از لوله های خاصی مانند لوله پلی اتیلن استفاده می شود. بسته به این که لوله کجای زمین قرار داده می شود و آبیاری از چه روشی انجام شود، حالت های مختلفی اتفاق می افتد. در این روش آبیاری، آب با فشار زیادی وارد لوله می شود و سپس سرعت آن از طریق سوراخ ها و یا سوراخ چکان ها کاهش می یابد.

انواع آبیاری موضعی :

  • آبیاری موضعی زیر زمینی یا زیر سطحی : در این روش آبیاری معمولا لوله های آبیاری در زیر زمین قرار داده می شوند چرا که در این حالت ریشه های گیاه بلند بوده و نیاز است که آب حتما به ریشه ها برسد.
  • آبیاری موضعی تیپ یا نواری : در این نوع آبیاری از لوله های استفاده می شود که روی آن سوراخ هایی با فواصل معین تعبیه شده است. این لوله ها باید به گونه ای باشند که در مقابل نور خورشید و فرسایش خاک و همچنین مواد شیمیایی که درون آن ها جریان دارد مقاوم باشند. لوله پلی اتیلن این امکانات را در اختیار شما قرار می دهد.
  • آبیاری موضعی تراوا : در این حالت لوله در خاک قرار داده می شود و با استفاده از سوراخ هایی که روی آن تعبیه شده است آب به گیاه می رسد.
  • آبیاری موضعی آب پاشی : همان طور که از اسم این روش معلوم است از آب پاش برای انجام این کار استفاده می شود. البته رد این روش اگر باد شروع بع وزیدن کند ممکن است عملیات آبیاری دچار مشکل شود.

مزایا و معایب آبیاری موضعی یا آبیاری قطره ای :

این روش می تواند برای شما بسیارکار راه انداز باشد. شما به عنوان یک کشاورز و یا صاحب یک زمین باید برای عملکرد مناسب زمین کود خاک را امین کنید در صورتی که از این روش آبرسانی استفاده کنید می توانید با استفاده از کودهای محلول می توانید بدون نیاز به کارگر کودرسای را انجام داده و همچنین از فرسایش خاک جلوگیری کنید. از طرف دیگر در بسیاری از مناطق آب شیرین و یا تصفیه شده وجود ندارد در نتیجه تنها می توان از آب شور استفاده کرد. اما اگر شما از ابیاری موضعی با قطره ای استفاده کنید تنها قسمت های محدودی از زمین لکه دار و شور می شوند و به کل خاک آسیبی وارد نمی شود.

علاوه بر این چون در این روش آب مستقیما به ریشه می رسد، آسیبی به برگ های گیاه وارد نمی شود و همچنین میزان آبی که هدر می رود به ۵ درصد کاهش یافته و بازده آبیاری به ۹۰ درصد افزایش می یابد.

 

اما این روش مانند هر روش دیگ مطلقا کامل و عالی نیست. در این روش ممکن است که در سوراخ ها و یا آب چکان ها گرفتگی ایجاد شود به دلیل ناخالصی هایی که در آب وجود دارد. سیستم آبیاری موضعی بهتر است که برای زمین های صاف و یکنواخت ایجاد شود. چرا که در غیر این صورت وجود شیب در زمین باعث می شود که آب به صورت یکنواخت به گیاهان نرسد و در سطح زمین جاری شود.

 

کاربرد لوله پلی اتیلن در آبیاری موضعی :

در این روش از لوله ای باید استفاده شود که اگر در تماس با اک قرار گرفت به مرور زمان دچار فرسایش نشود و از بین نرود. در گذشته از لوله هایی با جنس آلومینیوم و یا فولاد استفاده می شد که هم گران قیمت هستند و هم اینکه برای پیاده سازی سنگین بوده و چندان قابلیت حمل ندارند. همچنین ممکن است در تماس با مواد شیمیایی و یا آب به مرور زمان این لوله ها کارایی خود را از دست بدهند. بنابراین در این موقعیت می توان از لوله پلی اتیلن استفاده کرد که هم انعطاف پذیر است و هم در مقابل فرسایش و مواد شیمیایی عملکرد مناسبی دارند. استفاده از این لوله ها اکنون بسیار مرسوم است چرا که هزینه پیاده سازی این روش پایین است و قابلیت حمل نیز دارند.

 

همراهان عزیز در صورتی که به دنبال یک روش بهینه و مطابق با الگوی مصرف آب برای آبیاری زمین خود هستید می توانید از سیستم آبیاری موضعی استفاده کنید. برای اینکه از عملکرد درست این آبیاری مطمئن باشید با توجه به کاربرد لوله پلی اتیلن در سیستم آبیاری موضعی می توانید از لوله پلی اتیلن استفاده نمایید. با استفاده از این روش می توانید تاثیر مثبتی در مصرف بهینه آب کشور داشته باشید و از این سرمایه گران قدر برای آیندگان به خوبی محافظت کنید. جهت راهنمای و دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با شرکت توسن صنعت آپادانا تولید کننده لوله پلی اتیلن ، لوله آبیاری ، نوار آبیاری و لوله دریپردار در تماس باشید.




:: موضوعات مرتبط: تولید محتوای ویژه مشتریان , ,
:: بازدید از این مطلب : 14
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 23 مهر 1397 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: